TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı (TÜSİAD SD2) hakkında daha fazla bilgi edinin.
TÜSİAD SD2
Sanayide dijital dönüşüm ile ilgili tanımladığı;
Halihazırda geliştirdiği ürün/hizmetin teknoloji kullanıcısının arayışına uygunluğunun kontrolü (müşteri doğrulaması) veya Teknoloji Kullanıcısının tanımladığı sorun/ihtiyaç/fırsat alanına çözüm sunması
Teknoloji Kullanıcısının & Teknoloji Tedarikçisinin birlikte çözüm dosyası oluşturarak ilham verici başarı hikayeleri yaratması.
TÜSİAD SD2
TÜSİAD SD2
TÜSİAD SD2, sanayinin dijital dönüşümü sürecinin güçlendirilmesi açısından önem arz eden hususları dikkate alarak;
amaçlamaktadır.
Ülkemizde sanayide dijital dönüşümün lideri olan Teknoloji Kullanıcısı şirketlerin;
TÜSİAD’ın geniş ekosistem duyuruları ile;
hedeflemektedir.
Aşağıda belirtilen Sanayide Dijital Dönüşüm teknoloji alanlarından en az birisinde faaliyet gösteren:
‘Mikro, küçük veya orta ölçekli’ Türk Ticaret Kanunu'nda tanımlı tüzel kişiliğe sahip işletme olan
Teknoloji Kullanıcısının tanımladığı sorun / ihtiyaç / fırsat alanında çözüm olabilecek halihazırda çalışan bir prototipi ya da ürünü / hizmeti bulunan tedarikçilerdir.
2019 Program Çağrıları'nı açan Teknoloji Kullanıcıları Şirketleri sayfamızdan görebilirsiniz.
2020 dönemi kayıtları başladığında sizi haberdar etmemizi istiyorsanız, forma kayıt olabilirsiniz.
Program dili Türkçe’dir. Program web sitesinde yer alan başvuru formu ve işbu Şartname ile talep edilen sair belgeler Türkçe olarak hazırlanacaktır. Başka dilde hazırlanan evrak, TÜSİAD tarafından kabul edilmeyecektir.
Program’a katılan her bir Teknoloji Tedarikçisi yalnızca tek bir Teknoloji Kullanıcısı’nın tanımladığı sorun, ihtiyaç ya da fırsat alanı için başvuruda bulunabilir ve nihayetinde yalnızca tek bir Teknoloji Kullanıcısı ile eşleşebilir. Bir Teknoloji Tedarikçisinin birden fazla başvuruda bulunması halinde biri aşan her başvuru sistem tarafından otomatik olarak elenir.
Birden fazla Teknoloji Tedarikçisi’nin önerdikleri çözümlerin ancak birleştirilmesi halinde bir Teknoloji Kullanıcısı’nın tanımladığı sorun, ihtiyaç ya da fırsat alanında çözüm üretilebildiği hallerde, tarafların onay ve kabulünün var olması şartıyla, en fazla 3 Teknoloji Tedarikçisi birlikte tek bir Teknoloji Kullanıcısının sorun, ihtiyaç ya da fırsat alanı için başvurabilirler. Bu durumda her bir Teknoloji Tedarikçisi için başvuru hakkı tükenmiş olur; Teknoloji Tedarikçisi şirketlerden herhangi biri ikinci bir başvuru yapamaz.
Teknoloji Tedarikçisi, dahil olduğu şirketler grubunun/ grup şirketlerinin çağrısına başvuruda bulunamaz. Teknoloji Tedarikçisi ile Teknoloji Kullanıcısının aynı grup şirket çatısı altında olduklarının tespiti, eşleşme için engel teşkil edecektir.
Başvuru:
Ön Eleme:
Sanayi – Teknoloji Entegrasyon Programı (STEP):
1 günlük program kapsamında;
Bire bir Çalışma Dönemi:
Jüri Değerlendirmesi:
Teknoloji Kullanıcısı ve Tedarikçisi firmaların bire bir çalışma döneminde oluşturdukları çözüm dosyası Türkiye’nin değerli iş insanları ve akademisyenlerinden oluşan jüriye sunulur ve başarı kategorisi belirlenir.
TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Başarı Hikayeleri Töreni:
Seçilen Tedarikçiler, ülkemizin önemli Teknoloji Kullanıcısı şirketleriyle bire bir çalışma fırsatına sahip olacaklardır. Böylelikle;
TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Başarı Hikayeleri Töreni’nde büyük sahneye eşleştikleri Teknoloji Kullanıcıları ile birlikte çıkarak yarattıkları değeri Türkiye’ye duyurma fırsatını elde edeceklerdir.
Öncelikle, başvuruların Başvuru Şartnamesine ve çağrıya uygunluğu kontrol edilecektir. Ardından, Teknoloji Kullanıcısı çözüm ortağı olabilecek (en fazla 10) Teknoloji Tedarikçisini STEP programına davet edilmeleri üzere seçecektir.
Teknoloji Kullanıcıları yaptıkları değerlendirmeler sonucunda kendilerine çözüm ortağı olabilecek en fazla 10 Teknoloji Tedarikçisini STEP programına davet edilmeleri üzere seçecektir.
2 günlük program kapsamında;
Teknoloji Kullanıcısı STEP Programına davet edilmek üzere seçtiği en fazla 10 Tedarikçi ile Programın 2. gününde bire bir görüşmeler gerçekleştirecek ve bu görüşmeler kapsamında tarafların karşılıklı anlaşması ile eşleşmeler gerçekleşecektir. Eşleşmeler Program sonunda gerçekleştirilecek ‘networking koktely’inde açıklanacaktır.
Program kapsamında, her bir Teknoloji Kullanıcısının açtığı Çağrı kapsamında oluşturduğu Proje ekibinin seçtiği 1 Tedarikçi firma ile eşleşmesi öngörülmekle birlikte, Kullanıcının çözüm için birden fazla Tedarikçi ile birlikte çalışabilmesi tüm tarafların onayı ile prensipte gerçekleştirilebilir.
Teknoloji Kullanıcıları, Bire bir Çalışma Dönemi süresince, eşleştikleri Tedarikçi ile en az 6 görüşme gerçekleştirecek ve birlikte Çözüm Dosyası oluşturacaklardır.
Bahse konu görüşmeleri Teknoloji Tedarikçisi tutanak altına almayı ve bu tutanakları Program’a ait sisteme yüklemeyi kabul eder.
Bire bir çalışma döneminde yarı yapılandıran bir kılavuz ve buna ek olarak Çözüm Dosyası formatı taraflara sağlanacaktır.
Çözüm dosyası hazırlayabilenler arasından jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda seçilen Tedarikçileri eşleştikleri Kullanıcılar ile birlikte, hazırladıkları Çözüm Dosyasını sahnede sunmak üzere törene davet edileceklerdir.
Program sonunda ortaya çıkan başarı hikayeleri farklı TÜSİAD platformlarında paylaşılacaktır.
TÜSİAD SD2
1 günlük program kapsamında;
Teknoloji Kullanıcısı ve Tedarikçisi firmaların bire bir çalışma döneminde oluşturdukları çözüm dosyası Türkiye’nin değerli iş insanları ve akademisyenlerinden oluşan jüriye sunulur ve başarı kategorisi belirlenir.